Apropo de inepția, vehiculata de mass-media (putinistă) că Musk l-ar susține pe Georgescu! Dacă ar fi lansată doar de simpatizanții lui Georgescu, n-ar fi grav, ar fi o glumă. E grav că e lansată chiar de (de) formatorii de opinie ai puterii, pentru a îngropa mizeria făcută de ei. Nici Musk nici Vance n-au afirmat, vreodată, că-l susțin pe Georgescu. Și pentru ei Georgescu e un putinist rusofil. Ceea ce contestă Musk și Vance este încălcarea gravă a regulilor democrației, în cazul scrutinului pentru președinția României, de către puterea din România, prin substituirea instituțiilor democratice abilitate să intervină în procesul electoral (AEP, Ministerul Public, Ministerul de Justiție), cu o instituție care nu avea competență în anularea procesului electoral, Curtea Constituțională. Asta reclamă Vance și Musk. Intervenția nedemocratică a puterii politice, în procesul electoral, pentru a elimina opozanții politici. Ceea ce, clar, nu este democratic. Credeți că americanii sunt naivi și n-au înțeles că dacă Ciolacu n-a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale, s-a activat „planul B”, adică blocarea nedemocrată a alegerilor? Dacă Iohannis, după ce „colaboratorii săi, Ciucu și Ciolacu, au fost eliminați, nu intervenea decisiv, adică nu convoca CSAT, respectiv nu solicita (imperativ) SRI, SIE și STS, să producă „probe” pentru anularea turului întâi, Curtea Constituțională ar fi revenit asupra validării primului tur, învalidând ceea ce deja fusese validat? Asta au sesizat americanii! Că nu instituțiile statului care aveau competențe în domeniul monitorizării procesului electoral, au intervenit, ci președintele, CSAT și Curtea Constituțională. A fost democratic? Desigur că nu. Democratic era dacă ar fi intervenit SRI, SIE, STS, Autoritatea Electorală Permanentă, Parchetele și Instanțele de Judecată.
Acesta era modelul democratic al blocării scrutinului electoral. Nu intervenția președintelui, care a cerut SRI informații pentru a le pune la dispoziția Curții Constituționale, ce a acționat politic. Deci, nici Vance și nici Musk, nu-l sprijină pe Georgescu, ci cer respectarea regulilor democratice, înscrise în Constituție, când e vorba de procesul electoral. Nu validarea lui Georgescu. Pentru că, indiferent de orientarea candidatului, democrația înseamnă să respecți voturile, dacă sunt legal acordate. Da, americanii știu că rușii (mai corect spus rusofilii) au fost cei care au influențat campania electorală din România. Știu însă că și aceasta n-ar fi putut fi favorabila lui Georgescu fără complicitatea puterii politice și a instituțiilor publice. În acest context a afirmat Vance că „dacă democrația dumneavoastră poate fi distrusă cu câteva sute de mii de dolari de publicitate digitală dintr-o țară străină, atunci nu a fost foarte puternică de la început”! Cu alte cuvinte, dacă dezinformarea rusă a infectat alegerile, unde naiba au fost și de ce n-au acționat instituțiile statului și mass-media, la momentul potrivit, permițând unui rusofil să câștige alegerile în primul tur, prin metode incorecte? Iar dacă ați fost proști (ori indolenți), lăsându-vă infectați/păcăliți de dezinformarea rusă (ori, mai rău, ați premeditat efectul), OK, nu utilizați metode dictatoriale, autocrate. Continuați procesul electoral, democratic și suportați consecințele prostiei ori a colaborării. Nu interveniți cu un organism suprastatal, Curtea Constituțională, pentru a anihila democrația. Asta spun americanii (Vance și Musk) în intervențiile lor.
În ce privește fulminanta ascensiune a rusofilului Georgescu, de la 2% în sondaje, la câștigătorul primului tur, credeți că serviciile de informații americane nu au înțeles cum a fost posibil și cine a fost „staff-ul de campanie a lui Georgescu? Credeți că nu au înțeles suspecta pasivitate (dacă nu chiar complicitate) a serviciilor de informații (SRI, SIE), a AEP sau a Parchetelor, în cazul lui Georgescu? Chiar credeți că serviciile de informații nu aveau sub monitorizare grupările paramilitare, neolegionare și ale extremiștilor și legăturile acestora cu Georgescu? Nu știau că în spatele lui Georgescu se află armata nostalgicilor, care au reprezentat instituțiile de forță și care au fost camarila profitoare a vechiului regim comunist și care își dorește să revină la pupitru?
Chiar vi se pare întâmplător faptul ca printre sponsorii lui Georgescu se află foști ofițeri ai Securității, care s-au „capatuit”, gen Ioan Niculae (care s-a victimizat, pozând în escrocat, când s-a descoperit că banii lui au fost utilizați în campania lui Georgescu)? Să fim serioși! În spatele lui Georgescu se află o armată a nostalgicilor, revanșarzi, care au devenit marii oligarhi ai României și care controlează atât puterea politică cât și serviciile de informații. Chiar și parchetele și instanțele de judecată. Iar americanii au știut și știu acest lucru. Știu și că acești oligarhi (printre ei aflându-se și grupurile de „băieți deștepți” care dețin monopolul asupra energiei), care controlează economia României, controlează și clasa politică, impunând guvernul și influențând procesul legislativ, indiferent de rezultatul procesului electoral. Știu ca aceștia sunt în spatele fenomenului Georgescu. Faceți o analiză retrospectivă și vedeți câți dintre miniștri, care au dirijat banul public către clientela politică sau care au avut inițiative legislative, ce au favorizat crima organizată, au fost produsul procesului electoral? Foarte puțini. Cu alte cuvinte, de treizeci și cinci de ani nu contează votul, ci voința oligarhilor. Iar asta numai democrație nu se poate numi. Până și pentru Putin, „democrația” neaoșă (originală), aplicată în cazul anulării alegerilor prezidențiale, a fost subiect de bășcălie. În genul: „sunt dictator, dar nici eu nu-mi permit chiar așa ceva”! Credeți că asta nu se vede la Washington?
Am alungat firmele americane, de la privatizarea PETROM, PETROMIDIA, de la extracția gazului din Marea Neagră, de la extracția gazelor de sondă, pe care le-am pus la dispoziția unor corporații monopoliste, contra șpăgi și ne mirăm că suntem criticați de americani, că nu avem democrație? Am corupt Bechtel, căpușându-l cu firme românești, clientelă politică, până când Bechtel s-a scârbit de români și a plecat și credeți că la Washington nu se știe ce corupție generalizată patronează Guvernele românești? Ne mai lipsea „cireașa de pe tort”, anularea alegerilor de către o instituție care nu are competențe decât de validare sau invalidare a rezultatului alegerilor, Curtea Constituțională, pentru ca americanii să ne spună, verde-n față, că doar mimăm democrația. Bineînțeles, ocoși, ne oțărâm la ei, critic, în loc să ne punem cenușă în cap, să ne facem „mea culpa” și să eliminăm toți factorii care ne împiedică să implementăm democrația și valorile ei reale. De-aia românii, sătui de actualii politicieni, se fac frate și cu Dracu (Georgescu), numai să scape de ipocriții ce mimează democrația.