spot_imgspot_img
AcasăEvenimentComplexul Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociaţia Culturală HXA Art Gallery vă...
spot_img

Articole noi

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociaţia Culturală HXA Art Gallery vă invită joi, 12 decembrie 2024, ora 16.00, la vernisajul expoziției „Ceci n’est pas un popArt”

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociaţia Culturală HXA Art Gallery vă invită joi, 12 decembrie 2024, ora 16.00, la vernisajul expoziției „Ceci n’est pas un popArt” a artistului Ioan Augustin Pop, care se va desfăşura la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, str. Gen. Grigore Bălan, nr. 19, Bistriţa.

Curatorul proiectului este Ana-Maria Vasilescu. Vor prezenta evenimentul: Alexandru Gavrilaş şi Vasile Duda.

Vă aşteptăm cu drag!

Expoziția „Ceci n’est pas un popArt” oferă imagini monocrome și fosforescente, suprafețe metalizate reprezentând fragmente de peisaj teluric sau imaginar, geometrii bizare, texte proiectate în spații atopice și mixaje figurativ-abstracte. Pop operează în limbajul obiectual cu gândul la dematerializarea acestuia – imaginea. Potrivit titlului, artistul relaționează ideea de fond din suprarealism cu mișcarea popart. Fiindcă dacă inițialul Popular Art progresează în artă peste decenii, în percepția realității imediate și istorice, artistul chestionează locul artei – și dacă PopArt răspunde publicului, unde se regăsește artistul? Cum se numește arta lui Pop? Creând un discurs între pictura ca obiect și spațiul imaginar, artistul migrează între stiluri și mișcări artistice având ca reper trădarea suprarealistă a imaginilor și realul-politic. Pe distanța deceniilor de la Ceci n’est pas une pipe la rock&roll, Jeff Koons, Damien Hirst și Paul McCarthy, condiția umană a urmat același traseu, în direcția propriei vulnerabilități și a interogației. De altfel lucrările născute în poetica lui Mihai Eminescu și Nichita Stănescu, opuse titlurilor Steag, Hartă, Slogan se prezintă și grupat – Născut sub apocalips 1 și 2.

Pop transcende avangarda și consumerismul integrându-le organic în propria sa formulă: Ceci n’est pas un popArt, Ceci est Pop’s Art!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata