spot_imgspot_img
AcasăAdministrațiePaul Szekely, noul manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița
spot_img

Articole noi

Paul Szekely, noul manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița

Paul Szekely a fost numit oficial noul manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență (SJCU) Bistrița. Anunțul a fost făcut astăzi de Gabriel Lazany, primarul Bistriței și fost manager al spitalului. Mirela Pop rămâne în funcția de director economic al instituției.

Fostul manager al SJCU, Gabriel Lazany, a susținut astăzi o ultimă conferință de presă înainte de preluarea oficială a mandatului său de primar al Bistriței, pe 22 octombrie. Cu această ocazie, Lazany a prezentat un bilanț al activității sale din timpul mandatului de manager al spitalului și a anunțat că Paul Szekely, actualul director administrativ al SJCU, va prelua funcția de manager.

Lazany a explicat că, deși inițial s-a vehiculat numele Mirelei Pop, directorul economic al spitalului, pentru această funcție, modificările legislative aduse de Ordonanța de Urgență nr. 44 din 28 august 2024 au schimbat criteriile de eligibilitate pentru managerii spitalelor. Mirela Pop nu îndeplinea integral noile cerințe, motiv pentru care funcția a fost preluată de Paul Szekely. Acesta va fi înlocuit în funcția de director administrativ de Ionuț Precup, actual șef de serviciu.

Paul Szekely este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Finanțe-Bănci, promoția 1997. După o carieră în mediul privat, s-a alăturat echipei Spitalului Județean Bistrița în 2016. „Este o onoare și o mare responsabilitate să conduc spitalul după Gabriel Lazany. Suntem o echipă unită, cu experiență, și am încredere că împreună vom continua să dezvoltăm spitalul. Direcția este clară, avem proiecte mari de finalizat, inclusiv recepția pavilionului anul viitor și gestionarea fondurilor PNRR până în 2026”, a declarat Szekely.

Reamintim că, în luna septembrie, Gabriel Lazany, noul primar ales al Bistriței, a anunțat propunerea pentru funcția de manager interimar al SJCU Bistrița – Mirela Pop. Lazany a explicat atunci că a ales-o pe Mirela Pop datorită experienței sale și capacității de a gestiona relațiile cu personalul medical, precum și negocierile viitoare cu Casa de Asigurări. Totodată, el a subliniat că va sprijini majorarea tarifelor pe caz ponderat, esențiale pentru viitorul activității spitalului.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata