spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieBogdan Ivan: Încă 24 de milioane de euro pentru digitalizarea României!
spot_img

Articole noi

Bogdan Ivan: Încă 24 de milioane de euro pentru digitalizarea României!

Guvernul sprijină inovația prin Centrele de Inovare Digitală (CID-uri), finanțându-le cu 24 de milioane de euro pentru a implementa cele mai noi tehnologii în companii și instituții publice!

În ședința Guvernului de astăzi, prezidată de premierul Marcel Ciolacu, a fost aprobată Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea digitalizării prin CDI-uri, care aduce un boost important în modernizarea României.

Avem 7 astfel de centre regionale în România, gata să ne conducă spre o transformare digitală reală! Fiecare primește peste 3,4 milioane de euro, bani acoperiți 100% din fonduri europene – 50% din programul Europa Digitală și 50% din Programul Creștere Inteligentă și Digitalizare.

Scopul? Să aducem cloud-ul, big data și inteligența artificială în instituții și companii, pentru o Românie mai digitalizată și mai eficientă.

Aceste centre sunt locul de unde companiile, indiferent de dimensiune, dar și autoritățile locale își iau boost-ul digital de care au nevoie. Fie că vorbim de AI, blockchain sau alte tehnologii de ultimă generație, DIH-urile conectează companiile private și instituțiile publice cu soluțiile digitale care le fac mai competitive și eficiente.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata