spot_imgspot_img
AcasăPoliticăUSR: Marcel Ciolacu minte când pune deficitul și împrumuturile uriașe pe seama...
spot_img

Articole noi

USR: Marcel Ciolacu minte când pune deficitul și împrumuturile uriașe pe seama investițiilor

Premierul PSD Marcel Ciolacu îi minte pe români când spune că deficitul bugetar este atât de mare pentru că face investiții masive în România. De fapt, în guvernarea PSD-PNL, deficitul și cheltuielile statului explodează pentru că trebuie hrănit aparatul de partid și mai puțin de jumătate din banii cu care sunt îndatorați toți românii merg spre „investiții”.

„Marcel Ciolacu minte că îndatorarea se face pentru «investiții». Deficitul bugetar după primele 6 luni din 2024 a ajuns la aproape 64 de miliarde de lei, în timp ce investițiile din fonduri naționale sunt de 29 de miliarde de lei. Deci, sub jumătate din noile împrumuturi se duc pe «investiții». Apoi, o bună parte din așa-zisele investiții sunt, de fapt, PNDL-urile, Anghel Saligny, acei bani pentru firmele de partid. Mascați la rubrica investiții în buget, ei sunt, în realitate, bani pentru acoliții baronilor locali. Vă amintiți de milionul de lei găsit în portbagajul domnului Buzatu? Și acolo sunt banii de care vorbesc premierul și miniștrii PSD-PNL când încearcă să găsească scuze pentru deficitul uriaș. Și mai avem și numărul tot mai mare de angajați la stat, de a ajuns România să fie campioană la numărul de bugetari pe cap de locuitor”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

După primele 6 luni din 2024, deficitul bugetar a ajuns la 63,67 miliarde de lei, aproape dublu față de cât era la mijlocul anului 2023.

Creșterile de taxe impuse de PSD și PNL de la 1 ianuarie 2024 au adus un plus la buget de 13,5%, dar acesta s-a volatilizat sub povara creșterii cheltuielilor statului cu 21,2%, pe fondul numărului tot mai mare de politicieni și apropiați ai acestora pe care Guvernul PSD-PNL îi hrănește cu bani publici.

Cât despre cheltuielile de personal, în ciuda declarațiilor triumfaliste despre cum va face premierul Ciolacu „cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluție”, cheltuielile de personal au crescut cu 23,1% față de aceeași perioadă a anului 2023.

USR somează PSD și PNL să nu-i mai mintă pe români în ceea ce privește situația bugetară reală a țării și să ia, de urgență, măsuri pentru reducerea risipei din bani publici și, implicit, a deficitului bugetar.

Soluția este una singură, cea propusă de USR de mult timp: reforma din temelii a statului, care să conducă la reducerea drastică a cheltuielilor publice și la mai mulți bani în buzunarul oamenilor și în economie. Concret, PSD și PNL trebuie să facă reforma pensiilor, inclusiv a celor speciale, reforma administrativ-teritorială, ca să nu mai avem comune cu câteva sute de locuitori care nu se autosusțin, și reforma companiilor de stat, ca să nu mai avem 1.400 de companii de stat care stau pe subvenții din taxele și impozitele celor din economia reală. Nu în ultimul rând, PSD și PNL trebuie să reducă aparatul de stat, deja umflat în mod artificial cu ministere, institute și agenții inutile.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata