spot_imgspot_img
AcasăSănătateLucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean, aproape de finalizare:...
spot_img

Articole noi

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean, aproape de finalizare: Termen estimativ pentru deschidere în 2025

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat într-o conferință de presă că lucrările la noul corp de clădire al spitalului vor fi finalizate fizic la sfârșitul acestui an sau începutul anului următor. „Credem că, din punct de vedere fizic, lucrările vor fi gata la sfârșitul anului – începutul anului următor, urmând să trecem printr-o perioadă de probe tehnologice și adaptare. Estimăm că spitalul va deveni funcțional undeva la sfârșitul primului trimestru din 2025,” a declarat Lazany.

În prezent, se lucrează intens la interiorul clădirii, în special la termoizolații și hidroizolații pe terasa superioară, urmând ca lucrările exterioare să fie finalizate în curând. „Toată concentrarea echipelor va fi pe interior. Structurile pentru compartimentări sunt deja realizate, iar instalațiile termice, sanitare și de ventilație sunt în mare parte montate. De asemenea, se lucrează la instalațiile electrice. Următorul pas va fi închiderea pereților și finalizarea etajelor,” a adăugat el.

Lazany a subliniat că noul corp de clădire va menține standardele ridicate de calitate atât din punct de vedere hotelier, cât și medical. Proiectul a fost depus la Consiliul Județean și urmează să fie avizat de verificator, după care va fi transmis la Primărie pentru obținerea autorizației de construire. „După obținerea autorizației, lucrările vor începe imediat, având în vedere că echipele sunt deja pregătite și organizate în curtea spitalului. Termenul de execuție este de 24 de luni, iar trebuie să ne încadrăm în termenele PNRR, cu termen limită la 30 iunie 2026, pentru ca toate lucrările să fie finalizate și decontate,” a explicat managerul.

Lazany a menționat că lucrările vor fi realizate cu pacienții în interiorul spitalului, ceea ce necesită o atenție sporită pentru a nu întrerupe activitatea medicală. „Vom începe cu secția de Pediatrie, profitând de vacanța de vară, când adresabilitatea este mai scăzută. Sperăm ca lucrările să fie finalizate sau aproape finalizate în luna septembrie,” a concluzionat el.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata