spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieA fost aprobat Ghidul Digitalizării propus de #MCID, un cadru clar...
spot_img

Articole noi

A fost aprobat Ghidul Digitalizării propus de #MCID, un cadru clar și concret pentru trecerea administrației publice locale în online.

În ședința de astăzi, Guvernul României a aprobat Ghidul Digitalizării propus de #MCID, un cadru clar și concret pentru trecerea administrației publice locale în online. Transformarea digitală din ministere și autorități naționale nu poate avea rezultate fără investiții în digitalizare primăriilor și a consiliilor județene.

În această lună Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat două inițiative esențiale pentru modernizarea instituțiilor locale:

Ghidul Digitalizării, care explică foarte clar tehnologiile momentului și care se va concretiza într-un set de soluții IT pentru digitalizarea serviciilor publice ale primăriilor și consiliilor județene;

finanțarea din bugetul MCID cu 50 de milioane de lei a investițiilor în digitalizarea a 1000 de primării și consilii județene în acest an. Pentru 2025, vom putea suplimenta aceste fonduri până la 200 de milioane de lei.

„Am găsit soluții pentru a investi simultan în transformarea digitală a României la nivel local și central. Mulțumesc echipei din #MCID pentru munca depusă și în special secretarului de stat Bogdan Dumea. Misiunea noastră e să trecem de la statul pe telefon la Statul Român pe telefon, la un click distanță!” a transmis Bogdan Ivan

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata