spot_imgspot_img
AcasăAnchetăIoan Rus, candidatul PNL pentru primăria Târlișua, cu dosar penal pentru înșelăciune
spot_img

Articole noi

Ioan Rus, candidatul PNL pentru primăria Târlișua, cu dosar penal pentru înșelăciune

PNL Bistrița-Năsăud își bagă tot mai mulți inși cu alură de interlopi în față, candidați pentru funcții publice, în special cele de primari. La Târlișua candidează, din partea Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, un alt individ „cu mâinile curate”, adică Ioan Rus, președintele PNL Târlișua, cu un cazier și un istoric de incidență a legii demn de „invidiat”.

Dacă în 2017-2020 era luat în vizor de presa locală și regională pentru că strângea datorii din cauza amenzilor aplicate pentru transport fără aviz de masă lemnoasă și amenzi la regimul rutier, în istoricul penal al lui Ioan Rus din Târlișua au apărut două dosare penale de înșelăciune.

Din ancheta poliției a reieșit faptul că, în perioada 2018-2020, persoanele implicate, printre care și Ioan Rus, ar fi racolat vârstnici iar în schimbul unor sume de bani, le-ar fi procurat înscrisuri false de angajare, emise de o societate cu sediul în Maramureș. Documentele emise în fals ar fi fost ulterior folosite în vederea obținerii, pe nedrept, a pensiei pentru limită de vârstă, prin inducerea în eroare a autorităților cu privire la durata stagiului de cotizare.

La percheziții au fost descoperite și ridicate carnete de muncă, adeverințe și decizii de pensionare și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

30 de persoane ar fi depus plângeri. Aceștia ar fi plătit între 2.000 și 3.000 de euro pentru a avea ”dosarul de pensie”.

Au mai fost ridicate suma de 17.680 de euro și 24.250 de lei, precum și un pistol cu aer comprimat supus autorizării și 6 proiectile aferente. După tot circul ieftin și înșelătoria, Ioan Rus a fost sub control judiciar timp de 60 de zile.

În 2023, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, a mai apărut un dosar penal în care Ioan Rus este implicat. Da, tot pentru înșelăciune. Iar următorul termen de judecată îl are în 6 iunie, înainte cu trei zile de alegeri.

Cine este Ioan Rus

Interlopul se descurcă foarte bine cu școala vieții, pe care a absolvit-o cu examene grele de vrăjeală, țepe și înșelăciune. În rest sunt contorizate doar opt clase.

Trecând peste atribuțiile penale pe care le dobândește, despre Ioan Rus nu se vorbește foarte frumos în comună. Mai multe persoane îl descriu pe Rus ca un om fără milă și fără scrupule, o persoană care își face dreptate cu pumnul și care nu se lasă până mânărelile îi ies. Influent și manipulator, cu o apetență mare pentru bani. Mai mult, surse ne transmit că își folosește funcția politică pentru a obține lucruri care îl privesc, de la persoane care lucrează în instituții publice, iar gruparea acționează ca un grup infracțional organizat.

Interlopul de Târlișua, potrivit surselor, a avut o perioadă în care a fost plecat în străinătate, timp în care a învățat golăniile de prost gust pe care le-a adus în țară, fiind și dincolo implicat în mai multe ilegalități care i-au adus bani.

Sediul firmelor lui Ioan Rus

Casa părintească a lui Ioan Rus în Târlișua

Dacă Robert Sighiartău vrea să fie „cu mâinile curate”, așa cum o tot spune, cum poate să susțină acest specimen pentru un post important, adică cel de primar? La fel, Ioan Turc, președintele lor, cum poate să accepte situația?

„P”-ul de la PNL, în Bistrița-Năsăud, începe să însemne Penal, cu un Sorin Hognogi care bate oameni în plină stradă, un găinar interlop la Târlișua, un fost primar PNL, Traian Ogâgău, cu nenumărate dosare penale. Câtă sodă vă trebuie să vă curățați mâinile?

Vom reveni mâine cu încă un episod, cu același subiect, anume Ioan Rus, interlopul de la Târlișua.

Sursa foto reprezentativă: Facebook

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata