spot_imgspot_img
AcasăPoliticăCresc taxele în comuna Rodna de anul viitor?
spot_img

Articole noi

Cresc taxele în comuna Rodna de anul viitor?

Gura satului, slobodă și foarte critică, arată cu degetul înspre poarta administrației din comuna Rodna. Primarul Tinu Grapini pare că a dat-o de gard, după ce UAT-ul i se înglodează în datorii care mai de care. Iar sumele, chiar dacă unele sunt ținute sub perna somnului de frumusețe, nu sunt mici.

Pe locuitorii din Rodna ar urma să-i pască ani cu taxe mărite, potrivit zvonurilor din zonă. Toate astea după ce primăria din Rodna, cu al său comandant de oști, Grapini, nu reușește să își plătească facturile către cei care execută lucrări și servicii pentru cetățeni.

Știm, e veche asta cu primarul „sărac” care nu are nimic trecut în declarația de avere, ci mai toate sunt trecute pe membrii ai familiei. Însă nu se vor trece și datoriile în contul familial. Datoriile merg ață spre buzunarul, deja jumulit, al cetățenilor.

Grapini nu pare că este scăpat de sub control, ci deține controlul total asupra situației, astfel că nu poate pierde primăria anul acesta. Nu din cauza îndeletnicirilor de orator, ci pentru că nu are contracandidați. Lăsat pe o glie goală, poate să facă orice.

Orice-ul ăsta se va plăti cel mai cump. Toți din jur fac joc de glezne, un lucru nu foarte bun pentru locuitorii din Rodna. Asta pentru că, văzându-se singur în păpușoi, amicul nostru dă iama și cine știe unde poate ajunge.
Astfel, în scurt timp după alegeri, rodnenii ar putea să aibă o mare surpriză negativă, anume creșterea de taxe și impozite care merg la bugetul comunei Rodna. De ce? Păi, foarte simplu! Trebuie plătite de undeva datoriile.

În acest moment, o familie simplă care deține o casă și o mașină, dar și alte bunuri, plătește suma de aproximativ 600 de lei. Cât ar putea să crească taxele din mandatul al treilea? Doar de 3-4 ori mai mult. Dacă plăteau aproximativ 600 de lei, ar putea să trimită către bugetul Rodnei circa 1800-2000 de lei din „sezonul Tinuț” următor.

Ferească-ne Dumnezeu să avem o fermă cu tractoare, pământ prea mult și alte cele, că am sărit în 150-200 de milioane vechi.
Eh, ce să și facem. Dacă așa-i place omului…

Lăsăm mai jos un citat fără nicio trimitere către personaj, decât dacă se simte dumnealui. Este mai mult pentru introspecție individuală.

Dacă ești incompetent, nu poți ști că ești incompetent. Calitățile de care ai nevoie pentru a produce un răspuns corect sunt exact calitățile de care ai nevoie pentru a recunoaște răspunsul correct.” (Dunning și Kruger).

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata