Dacă doriți ca copilul dumneavoastră să se simtă responsabil și să dezvolte abilități sociale puternice, interacționarea zilnică cu un cățeluș poate fi cea mai bună cale. Este o experiență de neuitat pentru orice părinte să fie martor la momentele neprețuite care vin odată cu acesta. Totuși, pentru ca lucrurile să decurgă fără probleme și pentru ca copilul dumneavoastră să beneficieze de această experiență, există anumite aspecte pe care trebuie să le luați în considerare. Acest articol vă va oferi informații despre stabilirea unui program de joacă, supravegherea primelor interacțiuni dintre copilul dumneavoastră și noul cățeluș și alegerea hranei potrivite pentru cățeii tineri.
I. Stabilirea unui program de joacă
Este important să stabiliți un program cu copilul dumneavoastră atunci când își primește cățelul pentru a vă asigura că amândoi au suficient timp împreună în timpul zilei, precum și atunci când este timpul pentru odihnă. Cățelușii sunt ființe jucăușe prin natura lor, așa că asigurați-vă că este rezervat timp suficient în care să se poată juca împreună. Stabilirea acestui program va ajuta la formarea unei legături între cățel și copil, așa că încercați să nu vă abateți prea mult de la el odată ce a fost stabilit.
II. Supravegherea interacțiunilor timpurii
Un alt factor cheie pentru a forma o legătură strânsă între copilul dumneavoastră și noul cățeluș este să vă asigurați că toate interacțiunile sunt supravegheate la început pentru ca ambele părți să se familiarizeze cu limitele celuilalt. Ar trebui să se facă laude atunci când este cazul, cum ar fi atunci când copilul dvs. dă dovadă de blândețe față de animalul de companie sau când cățelul se comportă corespunzător într-o anumită situație. De asemenea, fiți gata să interveniți dacă este necesar în cazul în care unul dintre ei manifestă un comportament nedorit sau devine prea agresiv față de celălalt. Acest proces va ajuta la crearea încrederii între ei, care îi va conduce mai târziu la relații mai strânse, atâta timp cât aceste sesiuni de supraveghere au loc des în etapele inițiale ale relației lor. Necunoscutele dintre ei ar trebui să fie descoperite treptat, nu dintr-o dată, ceea ce ar putea să îi copleșească sau să îi sperie și să îi îndepărteze complet de interacțiunea ulterioară.
III. Alegerea alimentelor potrivite
Pentru cățeii mai tineri, accesul la alimente bogate în nutrienți este esențial, deoarece organismul lor nu este încă capabil să facă față dietelor pentru câinii adulți, nu numai pentru că sistemul lor digestiv nu s-a dezvoltat încă pe deplin, ci și pentru că au nevoie de mai multe surse de energie decât adulții. Căutați cea mai bună mâncare pentru căței de la Hornbach, deoarece acestea conțin de obicei cantități mai mari de proteine care vor contribui la o creștere și dezvoltare corespunzătoare, oferind în același timp surse de energie care vor rezista pe tot parcursul timpului de joacă! Acestea ar trebui să nu conțină aditivi precum coloranți sau arome artificiale, deoarece ar putea dăuna stomacurilor delicate mai mult decât să le ajute – așa că citiți întotdeauna cu atenție etichetele înainte de a face orice achiziție!
Îngrijirea unui cățeluș poate fi o întreprindere destul de dificilă, dar care vine cu mari recompense uneori, dacă este făcută corect. Începe cu stabilirea unor programe și cu punerea în aplicare a unor sesiuni de supraveghere timpurie între ambele părți! Acestea fiind spuse, dacă este luată în serios, creșterea unui cățeluș poate fi o experiență plăcută și plină de oportunități de învățare care pot ajunge să îmbogățească semnificativ viața copilului tău!
Sursa foto: Unsplash.com