Intalnirea cu medicul dentist este adesea retinuta. Acest specialist, prin fricile irationale pe care le genereaza, a dat transpiratii reci la mai multe generatii. Totusi, stomatologii te urmaresc de la o varsta frageda si de-a lungul vietii tale.
Odata adult, poate fi necesar sa se solidifice maxilarul si sa se mentina o mestecare de calitate si nedureroasa. Aici intervine implantul dentar fast fixed. Dar cand este cu adevarat necesara plasarea unui implant?
Cand trebuie plasat un implant dentar?
Absenta unui singur dinte dauneaza grav dintilor vecini si in cele din urma poate slabi intregul maxilar. Prin urmare, plasarea unui implant dentar devine inevitabila.
Mai multe scenarii sunt disponibile pacientilor:
- Lipseste un singur dinte
Inlocuirea unui dinte cu un implant mentine osul maxilar in stare buna si nu afecteaza dintii vecini si astfel se evita procesul de lipsa de dinti.
- Lipsesc mai multi dinti
Plasarea mai multor implanturi reprezinta o alternativa la doua mijloace:
– Implantul inlocuieste ceea ce se numeste proteza dentara partiala amovibila si puntea, permitand astfel conservarea dintilor vecini.
– Toti dintii lipsesc
Pacientul are deja o proteza, dar este instabila si inconfortabila. Instalarea unui implant face posibila stabilizarea protezei pentru a o face mai confortabila. (
- Plasarea a 4 implanturi intr-o zi face posibila satisfacerea nevoilor specifice
- Pacientul este complet lipsit de dinti: implanturile sunt apoi plasate intr-un os deja vindecat si se fixeaza o proteza. Acesta din urma trebuie sa fie atent la alimentatia sa, sa favorizeze alimentele lichide.
- Pacientul este partial lipsit de dinti asa ca toti dintii sunt extrasi pentru a primi diferitele implanturi. Aceasta metoda a 4 implanturi face posibila inlocuirea protezelor detasabile cu dinti ficsi. In plus, ii permite pacientului sa se intoarca acasa cu toti dintii pentru o perioada foarte lunga de timp.
Diferenta dintre un implant si o proteza dentara
Atentie sa nu confunzi implantul cu proteza dentara, nu este acelasi lucru. Un implant este de fapt punctul de ancorare al unei proteze fixe, care poate fi o coroana, o punte in cazul in care este vorba de mai multi dinti deteriorati, o proteza amovibila sau chiar un dispozitiv dentar.
Care este rambursarea pentru un implant dentar?
Costul unui implant dentar variaza in functie de materialele si tehnicile de operare utilizate, dar si in functie de regiuni si de practicieni. Prin urmare, cel mai bine este sa afli mai multe si sa ceri o oferta de la un centru de implantologie in functie de locul in care locuiesti.
Vezi mai multe informatii in articolul de pe http://dentalprivilege.ro/fast-and-fixed-zambet-nou-in-24-de-ore/.