De multe ori, pentru o familie, cumpararea unei locuinte este o achizitie pe viata, in care se investesc economii adunate ani de-a randul sau sume obtinute prin credite la banci. Inainte de a alege sa investeasca in apartamente cu 3 camere in Bucuresti, viitorii proprietari trebuie sa se asigure ca acesta va avea toate conditiile care sa ii asigure un trai decent in acel spatiu, pentru multi ani, ca nu ii va prilejui cheltuieli majore cu renovarea si ca nu sunt aspecte care nu depinde de vointa sa in legatura cu spatiile comune din bloc, cu utilitatile pe scara sau cu zona in care este amplasat apartamentul.
Locurile de parcare sunt un aspect important pentru viitorii proprietari
Parcul auto din Capitala este destul de aglomerat si proprietarii de masini isi gasesc cu greu un spatiu in care sa parcheze masina, mai ales atunci cand isi schimba locuinta, iar uzantele noului cartier nu sunt prea prietenoase cu nou-venitii. Locurilor de parcare pot fi platite, pot fi detinute cu drept de acces in garaje ale unor blocuri vechi sau pot fi disputate de persoane mai mult sau mai putin civilizate.
O cercetare in acest sens este intotdeauna benefica inainte ca o persoana sa se decida sa se sa cumpere un anumit apartament cu 3 camere in Bucuresti.
Cine sunt vecinii
Oamenii care locuiesc in jurul apartamentului vor avea o mare influenta asupra traiului si calitatii vietii in noua locuinta. Poate parea o pierdere de timp, dar se recomanda doritorilor sa cumpere un apartament sa petreaca o ora sau doua in fata cladirii pentru a observa cine intra si cine iese, cum se comporta locatarii blocului, ce sunete se aud in cartier si cum se adreseaza oamenii unul altuia. Isi poate face astfel o idee cum va fi viata in noul apartament.
Un mediu prea petrecaret, cu muzica la volum mare si tineri galagiosi la scara poate sa nu fie pe placul unui cuplu in varsta sau al unui cuplu cu un bebelus.
Cat de sigure sunt cartierul si cladirea
Achizitia unui apartament cu 3 camere in Bucuresti nu poate fi facuta decat dupa o cercetare asupra zonei in care este amplasat. Ce tip de persoane circula, daca este un cartier rau famat, cu infractionalitate ridicata, daca in bloc sunt persoane cu probleme mintale sau persoane alcoolice sunt aspecte care trebuie luate intotdeauna in considerare.
De asemenea, un sistem de patrundere controlata in cladire, pe baza de cartela de acces si interfon poate spori siguranta cladirii. Nu in ultimul rand, viitorul proprietar trebuie sa verifice actele cadastrale ale apartamentului, anul de constructie al blocului si sa se asigure ca nu este o cladire foarte veche sau cu risc seismic.
Investitia intr-un apartament in Bucuresti poate veni cu o serie de provocari pentru cumparatorul neavizat. O cercetare atenta a zonei, a cladirii, a persoanelor care intra si ies din bloc, precum si a documentelor referitoare la constructia cladirii il pot scuti pe viitorul proprietar de neplaceri.