spot_imgspot_img
AcasăSocialOră inedită de română la un liceu din Craiova: care personaje din...
spot_img

Articole noi

Oră inedită de română la un liceu din Craiova: care personaje din literatura română ar purta masca și care nu?! Concluziile la care au ajuns elevii împreună cu dascălul lor sunt GENIALE

Irina Capatana este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. 

Profesoara a avut parte de o surpriză de proporții când la clasă elevii au venit cu o provocare și un exercițiu în același timp memorabile. 

Cu toții s-au gândit și au dezbătut care personaje din literatura română ar purta masca și care nu. După o oră de dezbateri haioase și argumentate, elevii împreună cu dascălul lor au concluzionat genial. 

Am dezbătut si am decis: Ghiță – da, de gura lumii, Lăpușneanul- nu, dar ar impune altora, Ion – nu, ca n-avea timp de asa ceva, Otilia – daa, cu danteluță si funde, Felix – da, fara comentarii, Gheorghidiu – îi e indiferent, Costache – da, scămoșată, îngălbenită, Stănica – după caz, în funcție de cei din jur. Deh, ce eseu fain ar ieși la bac… dacă…„, a povestit cadrul didactic. 

Profesoara nu a ezitat nicio secundă să își manifeste mândria și bucuria că are la clasă astfel de elevi care vin cu tot felul de provocări remarcabile. 

„Daca n-ar fi ai mei, mi-ar fi ciudă ca nu m-am gândit și eu la întrebarea asta genială! Dar sunt ai mei și mi-e drag”, a declarat Irina Capatana. 

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata